اخبار مهم
Home / پزشکی و سلامت / غذاهایی که سیستم ایمنی را تقویت می کنند
30989_755.jpg

غذاهایی که سیستم ایمنی را تقویت می کنند

به گزارش کجله خبری اندیشه ناب:

وظیفه محافظت از بدن در برابر انواع میکروب، باکتری، ویروس و عوامل بیماری زا به عهده سیستم ایمنی است و به طور کلی سلامت بدن در گرو سیستم ایمنی سالم و قوی است.
ایدز، سرطان، ام اس و آرتریت روماتویید، مهمترین و شایع ترین بیماریهایی هستند که به دلیل ضعف سیستم ایمنی بوجود می آیند. ورزش منظم، دوری از تنش و استرس و نوشیدن آب کافی نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارند و در کنار این عوامل، مواد غذایی وجود دارند که به بهبود عملکرد این سیستم کمک می کند. در ادامه به برخی از این مواد اشاره شده است.
**سیر
سیربه عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، سبب تحریک گلبول های سفید خون شده و سیستم ایمنی را تقویت می کند. این ماده ارزشمند غذایی به دلیل خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی، یکی از مهمترین مواد غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی محسوب می شود.
**گریپ فروت
این ماده غذایی سرشار از ویتامین C است و نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد.
**قارچ
قارچ مملو از سلنیوم و آنتی اکسیدان است که در تقویت سیستم ایمنی موثرهستند. همچنین ویتامین B و نیاسین موجود در این ماده غذایی سبب بهبود عملکرد سیستم ایمنی می شود. خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی این ماده غذایی در مطالعات بی شماری به اثبات رسیده است.
**انواع سبزیجات
کارتنوئیدها یک آنتی اکسیدان بسیار قوی موجود در انواع سبزیجات هستند که سبب تقویت سیستم ایمنی می شوند.
**گل کلم
خانواده کلم از جمله، کلم بروکلی، گل و برگ کلم، با افزایش باکتری های مفید در تقویت سیستم ایمنی موثرند؛ همچنین گلوتاتیون موجود در کلم، خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارد.
**انواع آجیل 
آجیل حاوی مقادیر بالای پروتئین، ویتامین E و اسیدهای چرب امگا ۳ است که از بدن در برابر انواع عفونت ها محافظت می کند. 
**ماست
ماست مملو از باکتری های مفیدی است که از طریق روده جذب می شوند و قاتل انواع بیماری های مرتبط با سیستم ایمنی هستند.
**شیر کم چرب
شیرحاوی باکتری های مفید، چربی مفید، ویتامین A ، روی و آنزیم های مختلف است که به تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند.
**نارگیل و روغن نارگیل
روغن نارگیل سرشار از اسیدلوریک است که در بدن به مونولورین تبدیل می شود. مونولورین سبب تقویت سیستم ایمنی می شود
**انواع توت
تمام محصولات خانواده توت سرشار از آنتی اکسیدان بوده که در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند.
چای سبز، گوجه فرنگی، کدو حلوایی، بلغور گندم و جو، ماهی، هویج، اسفناج، پیاز، غلات و تخم مرغ نیز سبب تقویت سیستم ایمنی می شوند.
ایرنا

می فایل مجله خبری اندیشه ناب